Olet täällä:    > Kainuun Aalto  > Satavuotias Suomi räppää

Satavuotias Suomi räppää


Suomi juhlistaa itsenäisyyden satavuotis juhlavuottaan ensi vuonna 2017 teemalla Yhdessä. Osaamiskeskus Kainuun Aalto / Kainuun kesäyliopisto toteuttaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi musiikkiaiheisen kilpailun teemahankkeella Satavuotias Suomi räppääHanke on suunnattu Kainuun alueen lapsille ja nuorille, alle 30-vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita säveltämisestä, sanoittamisesta ja esiintymisestä. Kaikki halukkaat innokkaasti mukaan!

Tavoitteena hankkeessa on saada jokaiselle Kainuun kunnalle oma kuntarap, joka jää elämään muistona Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta. Valitut kappaleet tullaan esittämään 4. luokkalaisten Itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudessa Kajaanissa 30.11.2017 Kajaanin ammattiopistolla.

Kuntaräppien lisäksi, hankkeen tarkoituksena on ryhmäyttää Kainuun alueen nuorisoa sekä luoda uskoa ja kannustusta omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin. Yhdessä tekemällä ja hankkeeseen osallistumalla nuorten tietämys Suomen historiaan kasvaa, musiikilliset tiedot ja taidot kehittyvät, kohderyhmä saa ja antaa toisilleen vertaistukea ja samalla syntyy uusia rap-kappaleita. 

Musiikin tekeminen ei vaadi isoja laitehankintoja ja nauhoittaminen ei edellytä korkeaa teknologiaa, vaan siihen riittää nuorisolta löytyvät laitteet kuten matkapuhelimet ja tabletit. 

Satavuotias Suomi ei räppää ilman taustajoukkoja. Tukea hankkeessa on antamassa musiikin asiantuntijat sekä valtakunnallisesti tunnettu rap-artisti.

Tulethan siis tekemään kanssamme Yhdessä laululahja satavuotiaalle Suomelle! 

Lisätietoja Osaamiskeskus Kainuun Aalto / Kainuun kesäyliopisto

Hanna Linjala, hankesuunnittelija
p. 040 1488 593
hanna@kainuunaalto.fi


Hankkeen ajankohtaiset tiedotteetRap-artisti Iso H:n videotervehdys

(22.2.2017)

Fintelligensistä tuttu sekä Rähinä Regordsin perustajajäsen Iso H on mukana Satavuotias Suomi räppää hankkeessa. Alla Iso H:n videotervehdys lapsille ja nuorille.

Iso H:n videotervehdys


Kunta/koulukierrokset jatkuvat, seuraavaksi Suomussalmi ja Sotkamo

(26.1.2017)

Suomussalmi, keskiviikkona 1.2.2017
Ruukinkankaan koulu, Suomussalmen lukio ja Karhulanvaaran koulu

Sotkamo
Tenetin koulu ja Kontinjoen koulu tiistaina 7.2.2017
Vuokatin koulu ja Naapurinvaaran koulu torstaina 9.2.2017

Lähes koko Kainuu on kierretty, useat koulut innokkaasti mukana!

(24.1.2017)

Satavuotias Suomi räppää hanke on kiertänyt loppuvuoden 2016 ja alkuvuoden 2017 Kainuun kuntien kouluja kertomassa ilosanomaa hankkeesta sen antamista mahdollisuuksista. Koulut ja niiden henkilökunta on ottanut hankkeen toimenpiteet ilolla vastaan ja kohta päästään kertomaan rap-asiaa myös varsinaiselle kohderyhmälle eli lapsille ja nuorille. Muutama koulu on vielä kiertämättä, joten Kuhmo ja Sotkamo, olkaa valmiina!

Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, hankkeen tiimoilta järjestetään työpajapäivä kaikille niille rap-musiikista kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Työpajapäivän suunnittelu on jo kovassa vauhdissa. Työpajapäivässä pureudutaan asiantuntijoiden johdatuksella ainakin Suomen historiaan, sanoitukseen ja tekijänoikeuksiin musiikin teossa. Työpajapäivästä lisää lähempänä ajankohtaa.


Kunta/koulukierros jatkuu

(16.1.2017)

Hyrynsalmi, keskiviikkona 18.1.2017

Moisiovaara, keskiviikkona 18.1.2017


Satavuotias Suomi räppää aloittaa kuntakierrokset!

(24.11.2016)

Lähtölaskenta on alkanut ja 37 päivän kuluttua Suomessa vietetään 100-vuotis juhlavuotta. Satavuotias Suomi räppää hanke aloittaa myös todenteolla valmistautumisen jalkautumalla kuntiin ja kouluihin. 

Koulukierroksella tulemme kertomaan, miten kainuulaistet lapset ja nuoret voivat olla tekemässä kuntaräppejä. Kaikki kunnat kierretään ennen joulua. Katso alta oman kuntasi aikataulu:

Paltamo, keskiviikkona 30.11.2016

Vaala, torstaina 1.12.2016

Olethan yhteydessä, mikäli haluat kuulla lisää!

Hanna Linjala, hankesuunnittelija
040 1488593
hanna@kainuunaalto.fi


Kainuulaiset lapset ja nuoret! 

(18.11.2016)

Tule mukaan tekemään räp-biisi 100-vuotiaalle Suomelle! Minä olen mukana, oletko sinä?

Kuka onkaan videon henkilö?


Kurkistus Kainuun juhlavuoden sisältöön

(18.11.2016)

Kainuun liitto järjesti yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatterin kanssa tilaisuuden, jossa kurkistettiin Kainuun juhlavuoden sisältöön. Esittelyssä oli muutamia Suomi 100 -tunnuksen saaneita hankkeita. Mukana menossa oli Satavuotias Suomi räppää -hanke ja hankesuunnittelija Hanna Linjala.
Mukana