1.2.2018"Olipa kerran pieni orava, joka keräsi metsässä marjoja, pähkinöitä ja siemeniä..."


Satuhieronta on syntynyt aidosta halusta tehdä maailmasta parempi paikka. Myönteisen kosketuksen ja voimaannuttavien satujen kautta pystymme vahvistamaan luottamussuhteita, ennaltaehkäisemään stressiperäisiä oireita, tukemaan lapsen tervettä itsetunnon kehitystä, sekä mahdollistamaan jakamattoman huomion hetkiä.

Satuhieronta on kosketuskuvittamista, jossa sadut ja tarinat yhdistetään kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Läsnäolon ja kosketuksen maailmaan sukeltaminen on kuin ihana, paljon antava löytöretki. Satuhieronta on menetelmä, joka edistää lasten ja aikuisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Se on keskeinen työväline jokaiselle, joka toimii työssään lasten ja lapsiryhmien kanssa.

Hoivapuu – Satuhieronnan perusteet™ -koulutus on suunnattu kuntoutus- ja hoiva-alalla työskenteleville. Koulutuksen aikana tutustutaan teorian ja kokemuksen kautta siihen, millaisia terapeuttisia vaikutuksia tarinan ja kosketuksen yhdistämisellä on ja miten Satuhierontaa voi hyödyntää osana kuntoutusta.

Taikapuu – Satuhieronnan perusteet™ -koulutus on varhaiskasvattajille, opettajille sekä lapsiläheisiin ammatteihin opiskeleville suunnattu ammatillinen lisäkoulutus. Satuhieronta on menetelmä, joka edistää lasten ja aikuisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Se on keskeinen työväline jokaiselle, joka toimii työssään lasten ja lapsiryhmien kanssa.

Aito kohtaaminen, myönteinen ja läsnäoleva kosketus, rentoutuminen sekä voimaannuttavat mielikuvat ovat esimerkkejä tekijöistä, joiden avulla Satuhieronnassa tuetaan asiakkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Samalla menetelmä tukee myös työntekijän omaa hyvinvointia, ravitsee luovuutta ja lisää oman työn mielekkyyttä.

Kainuun kesäyliopisto järjestetää:

Hoivapuu – Satuhieronnan perusteet™ -koulutuksen 23.4. 

Taikapuu – Satuhieronnan perusteet™ -koulutuksen 21.5.


"Ennen niin pieneltä tuntuvat asiat ovatkin nyt niin suuria!

Se että voin kuunnella ja olla läsnä jollekin,

koskettaa ja saada tuntemaan, se on kunnia.

Olla ihminen ihmiselle"

- Milana Pullianen, Satuhierontaohjaaja -


Lisätietoja: satuhieronta.fi